Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Közgyűlést tartottak Répcelakon

Közgyűlést tartottak Répcelakon

2020.09.11-én megtartotta éves közgyűlését a Répcelaki Polgárőr Egyesület. A vírusveszély miatt minden biztonsági előírást betartva, szájmaszkot és kézfertőtlenítőt használtak a közgyűlés résztvevői.

Könczölné Bernáth Ilona elnök asszony köszöntötte a tagságot, és a
meghívott vendégeket: Szalainé Kutasi Ildikó képviselőt, a Répcelaki Humánpolitikai Bizottság
elnökét, Varga Gyula rendőr alezredest, a Répcelaki Rendőrőrs parancsnokát, és Varga Miklóst, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagját, valamint a megjelent média képviselőit.

A közgyűlés egyperces néma tiszteletadással kezdődött, megemlékezve az elhunyt tagtársakra. Könczölné Bernáth Ilona elnök asszony megtartotta 2019. évi szakmai és gazdasági beszámolóját, és ismertette a 2020-as év terveit. Az ülés jegyzőkönyv vezetőjének Bakk Jenő elnökségi tagot kérte fel. A Felügyelő Bizottság észrevételeit Mészáros Imre ismertette.

A közgyűlésen több répcelaki polgárőr dicséretben részesült. A kiemelkedő bűnmegelőzési és karitatív munkájukért elismerésben és jutalmazásban részesítették :

  • Németh Jánost,
  • Vezendi Gergőt,
  • Nagy Pétert,
  • Kun Károlyt,
  • Kun Istvánt,
  • Papp Tibort
  • Sághy Gyula polgárőröket.

Az egyesület posztumusz kitüntetést adományozott két elhunyt alapító tagjának, Varga Jenő és Nagy Ferenc alapító tagoknak.

Elnökasszony egy szép idézettel és két gyertya meggyújtásával, valamint Tóth Sándorné egyesületi tag egy verssel emlékezett meg az elhunyt polgárőr társakra.

Az elismerések után Varga Gyula rendőr alezredes őrsparancsnok egy tartalmas rendőrségi beszámolót közölt a 2019-2020. évi elvégzett rendőrségi munkákról, intézkedésekről, és méltatta és megköszönte a polgárőrök munkáját.

Szalainé Kutasi Ildikó képviselő is köszönetet mondott azért, hogy a répcelaki polgárőrség tagjaira mindig lehet számítani. Ezt jól mutatja az iskolakezdéssel kapcsolatos együttműködésük, mely jelen helyzetben létfontosságú a gyerekek biztonsága szempontjából.

Ezek után Könczölné Bernáth Ilona elnök asszony bemutatta a közgyűlésnek Varga Miklóst, aki a elkövetkező időszakban a koordinátori feladatokat fogja végezni a Sárvári járásban. Varga Miklós rövid bemutatkozás után, megköszönte a polgárőrök önzetlen szolgálatvállalását, amellyel hozzájárulnak a település biztonságához, sok erőt és egészséget kívánt. Egy csokor virággal mondott köszönetet Ilike elnök asszonynak több évtizedes munkájáért, valamint az elmúlt évek támogatásáért.

A közgyűlés finom vacsorával és kötetlen beszélgetésekkel zárult.