Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Megalakult Csénye Község Polgárőr Egyesülete

Megalakult Csénye Község Polgárőr  Egyesülete

2020.10.22-én tartotta meg Alakuló Ülését a Csénye Község Polgárőr Egyesülete.


Králl Csaba polgármester megkeresésére, előzetes egyeztetések és megbeszélések után új polgárőr egyesület alakult tizenkét fő alapító taggal Vas megyében. Az eseményen részt vettek a Vas Megyei Polgárőr Szövetség képviseletében Varga Miklós és Burka Norbert elnökségi tagok, a Sárvári járás területi koordinátorai. Csénye Község Önkormányzat Hivatalában, a szükséges óvintézkedések betartásával kezdődött meg az ülés. Az alakuló ülésen a jelenlévők egyhangúan úgy foglaltak állást, hogy megalakuljon a Csénye Község Polgárőr Egyesülete. Burka Norbert ismertette a napirendi pontokat. Előzőleg a tagokkal megismertette az egyesület alapszabályát, amit a  tagok egyhangúan elfogadtak. 






Ezután a tisztségviselők, vezetők megválasztása következett. Egyhangú szavazással az egyesület vezetőjének Takács Zsoltot választották.


Takács Zsolt elnök elmondta, hogy munkájából adódóan is rálátása van a rendvédelmi szervek munkájára. Úgy érzi testhezálló feladattal bízták meg, melyet el tud látni. Bízik benne, hogy a falu hasznára lesz a polgárőrség, tagok és a lakosság is keresheti bizalommal. 


Králl Csaba polgármester köszönetet mondott az alapító tagoknak. Kiemelte azt, hogy az önkéntesek Csényében a szilárdabb közrend és közbiztonság érdekében, bűn- és baleset-megelőzési, valamint környezetvédelmi céllal polgárőr egyesületet alapítottak. Bízik abban, hogy egy jól működő egyesület alakult meg, akikre a község számíthat. Varga Miklós járási koordinátor köszöntötte a már megalakult egyesület tagjait. Beszélt a szövetség munkájáról, a polgárőri feladatok ellátásáról. Eredményes munkát, erőt és egészséget kívánt! Burka Norbert koordinátor helyettes is gratulált az új polgárőr egyesület megalakulásához, sikeres együttműködést kíván, valamit a továbbiakban is felajánlja segítségét.


Külön köszönet illeti meg Burka Norbertné-t, aki bemutatta a Csénye Község Polgárőr Egyesületének a pénzügyi, könyvelői oldalról a polgárőrség belső munkáját, feladatait, és a későbbiekben is felajánlotta a segítségét a könyvelés, beszámolók elkészítésében. Valamint azt is, hogy munkájával segítette a járási koordinátorok munkáját is!


A Sárvári járási koordinátorok tovább folytatják megkezdett munkájukat, és további településekre, Pósfára és Nemesládonyba látogatnak.