Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

SIKERREL ZÁRULT A II. NYUGAT-MAGYARORSZÁGI POLGÁRŐR KOMMUNIKÁCIÓS FÓRUM

SIKERREL ZÁRULT A II. NYUGAT-MAGYARORSZÁGI POLGÁRŐR KOMMUNIKÁCIÓS FÓRUM

Hónapokon át zajlott az előkészület a II. Nyugat-magyarországi Polgárőr Kommunikációs Fórumra, de megérte, hiszen a tavalyi résztvevők száma másfélszeresére nőtt. Így az információ és tudás anyag többfelé terjed, ami a fórum egyik célja volt.

2018. 11. 17-én egy eseménydús rendezvényen vehettek részt több mint hét megye polgárőrei Szentgotthárdon. A Vas Megyei Polgárőr Szövetség vezetősége és sajtóreferense évek óta dolgozik azon, hogy a külső és belső kommunikáció fejlődjön  a megyében. Ugyanakkor lehetőséget szerettek volna nyújtani azon kollégáknak is, akik szintén a kommunikáció terén tevékenykednek más megyében, és fontosnak tartják a fejlődést.


Az eseményt Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta a civil szervezetek fontosságát és azt, hogy az önkéntesség nélkül nagyon nehéz lenne az élet sok ember  számára. Hiszen sok esetben a segítség elmaradna. Ma Szentgotthárdon 52 civil szervezet működik.


dr. Fölnagy-Hirschberger Adrienn tű. főhadnagy kiemelt főelőadó (jogász) Az EU általános adatvédelmi szabályzata (GDPR) 2018. május 25-től alkalmazandó. Jelentős és széles körű hatályban lévő új törvény az adatvédelem 21. századi megközelítését hozza. Ez kiterjeszti az egyének azon jogát, hogy ellenőrizze személyes adataik gyűjtésének és feldolgozásának módját, és új kötelezettségeket ró a szervezetekre, hogy nagyobb felelősséggel kezeljék az adatvédelmet. Bövebben ITT olvashat a témáról .



Hladon Sándor, a Polgárőrök.hu tulajdonos, főszerkesztő. A szervezetek nem csupán tevékenységükkel és marketing eszközeikkel befolyásolják eredményességüket, hanem egyre inkább a környezetükkel kialakított viszonyokkal is. Ez a viszony lehet pozitív vagy negatív, de mindkét esetben tudatosan fejleszthető és alakítható. A “PR” ma már nem csak írások, videók készítése, hanem olyan programok, események protokollárisan felépítése,amely alapján az adott termék, szervezet megítélése is múlhat. Ebben a témában kaptak némi rálátást a résztvevők. A teljes Prezi itt olvasható.

A szünet előtt fotókiállítást tekinthettek meg a résztvevők, amely a polgárőrség feladataiba nyújtott kisebb betekintést. A kiállítást a Szentgotthárdi Fotóklub elnöke, Tátrai István nyitotta meg. Szavaiban elismerően szólt az önkéntesek munkájáról, és a képek történetéről szólt pár szót.



Vezér András, a FelaNetre Kft. tulajdonosa, programozó, közösségi média szakértő.  A közösségi oldalak megjelenésével elterjedt új marketing típus, amely a korábbi egyirányú kommunikáció helyett a kétirányú kommunikáció felhasználásán alapul. A cégek így vásárlóik felé nem csak tartalmakat közvetítenek, de közvetlenül kapcsolatba is lépnek velük, amely közvetlenebbé teszi a kommunikációs folyamatot. Olyan tartalmak generálásán alapul, amely a közösségi oldalak felhasználói között terjednek megosztással. A kommunikációnak így nem csak az iránya, de a jellege is megváltozott a közösségi média marketing elterjedésével. Ma már sokkal inkább a szórakoztatásról, informálásról szól mint a konkrét eladásösztönzésről: ezeken a platformon a felhasználók ugyanis már nem szeretnének reklámokat látni. Sokkal hatékonyabb itt az olyan kommunikáció, amely önmagában is értéket képvisel:  így a megosztásokkal úgy érhetjük el célközönségünket, vásárlóinkat, hogy ők nem érzik ezt reklámnak – így nem is utasítják el! Előadása egy gyakorlati bemutatóval, zárult melyben egy Facebook oldalt hozott létre, melynek alapbeállításaira hívta fel a figyelmet. Mit? Hogyan? Miként? Szó esett arról, hogy milyen gyakran tegyünk közzé tartalmakat az üzemeltetett oldalakon és figyelmeztetett a hiteles források fontosságára is. A bemutató anyag itt tekinthető meg.


Péntek Róbert, a VMPSZ sajtóreferense, elismerését fejezte ki minden résztvevőnek, hogy szabad idejüket a tanulásra, a fejlődésre szánták.

Nagy siker az, hogy ennyien eljöttek ma Szentgotthárdra. Ebből is látszik, hogy akik a kommunikációval foglalkoznak a polgárőrségen belül, azok fejlődni szeretnének és vágynak a tudásra. Arra, hogy jól csinálják azt a munkát, amit egyesületükben, megyéjükben végeznek. Rengeteg munka volt a szervezés, de szerencsés vagyok, hogy egy olyan csapat tagja lehetek, amely nem csak beszél, hanem cselekszik is és olyan kollégákkal vagyok körülvéve, akik segítik egymást önzetlenül. A kommunikációs csoport tagjai száz százalékban magukévá tették az “Együtt egymásért” elvét.


Bedi Ákos, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke tolmácsolta dr Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének szavait. Elnök úr örömmel fogadta ezt az iránymutató kezdeményezést és támogatásáról biztosította a szervezőket. Bedi Ákos, összegzésében kiemelte, hogy a kommunikációs csoport egy olyan programot hozott létre, amely az országban egyedülálló. Meglátása szerint az esemény elérte célját és minden résztvevő olyan hasznos információkkal távozhatott, amelyeket a jövőben hasznosíthat a munkája során. Az Országos Polgárőr Szövetség és a Vas Megyei Polgárőr Szövetség hasonló fórum megrendezését továbbra is támogatja, így az a tervek szerint a következő években is megrendezésre kerülhet.