Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Tisztújító közgyűlést tartottak a vásárosmiskei polgárőrök

Tisztújító közgyűlést tartottak a vásárosmiskei polgárőrök

2022.május 7-én tartotta tisztújító közgyűlését a Vásárosmiskei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület.

A közgyűlésen megjelent Kovács András alezredes a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség elnöke, Ivánkovics Ferenc Vásárosmiske polgármestere, Bősze Imre rendőr főtörzszászlós a Sárvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, valamint Burka Norbert és Varga Miklós a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Sárvári járási koordinátorai. Köszöntette a Bobai Polgárőr Egyesület tagjait, Celli Vasútőrség képviselőjét, az önkormányzat tagjait, a civil szervezetek vezetőit, illetve a megjelent tagságot. 

Pócza József elnök megállapította, hogy a közgyűlés határozatképes,majd ismertette a napirendi pontokat. Első napirendi pontként következett a  2021-es év beszámolója. 2021-ben az egyesület taglétszáma 22 fő és  2 fő pártoló tag, valamint 2 új polgárőr tagfelvétele történt meg. Összesített óraszám 2021-ben 1125 óra,  amelyeket a  község bel- és külterületein, valamint egyéb helyeken végeztek el. A pandémia ideje alatt önként vállalt szolgálatokat láttak el.  A beszámolóban elhangzott, hogy a Katasztrófavédelem több átfogó ellenőrzést is tartott. Az elnökségi üléseket megtartották.  Április 16-án két fő tűzoltásban tevékenykedett a településen. Április végén a hagyományoknak megfelelően májusfát állítottak. Május 8-án társadalmi munkát végzett az egyesület a hegyi kápolnánál és annak környékén. Június 17-én az Orbán-napi Ünnepség biztosítását hajtották végre, és részt vettek a főzőversenyen is. Augusztus 14-én részt vettek az Országos Polgárőr Napon, amelynek az elmúlt években állandó látogatói.  Szeptember 18-án a Vas Megyei Polgárőr Szövetség közgyűlésén képviseltették egyesületüket. Október 2-án szüreti felvonulás biztosítását látták el.  Október 29-én új mobilgarázst vásároltak, amelyet külön köszönt meg a polgármester úrnak és a képviselőtestületnek. Az új garázs nagy segítség a felszerelések tárolásában, egyesületi rendvezényeknél is segítséget a nyújt. Település összes temetésén ott voltak, biztosítás és parkoltatási feladatokat láttak el Mindenszentek és Halottak Napján is. December 22-én egy régi hagyományt elevenítettek fel a helyiek. Bethlemezést tartottak a település utcáin. 

 A pénzügyi beszámolón elhangzott, hogy a  VMPSZ-től 440.000,-Ft támogatást kaptak, amelyhez a Katasztrófavédelem  támogatása, a tagdíjak, és az önkormányzat pénzbeli és tárgybeli támogatása is nagy segítséget nyújtott.  A Felügyelő Bizottság beszámolójában elhangzott, az ellenőrzéseket megtartották, hiányosságot nem tapasztaltak.

Ivánkovics Ferenc polgármester megköszönte Pócza József elnök munkáját, valamint az egyesület polgárőreinek is az önkéntes munkájukat. Elmondta, mindenhol ott vannak, éjjeli szolgálatokat aktívan látnak el. Továbbra is támogatásáról biztosította az egyesületet.

Kovács András elmondta, nagy örömmel jön Vásáromiskére. Jó látni, hogy szívvel-lélekkel dolgoznak a  településért és a térségért. Megköszönte a TFA versenyen  elvégzett segítséget. Közölte, hogy idén Szombathelyen rendezik a TFA-t.  Megköszönte a megyei tűzoltó szövetség elnöksége nevében, és a maga nevében is a pandémia alatt elvégzett munkát. Az új elnökségnek és az új tisztségviselőknek, valamint a tagságnak is kíván sok erőt és egészséget.

Bősze Imre tolmácsolta a sárvári kapitányság vezető, Fekete Géza alezredes úr üdvözletét a vásárosmiskei polgárőröknek, illetve megköszönte az áldozatos munkájukat.  Kiemelte, hogy a polgárőrök munkája példaértékű, láthatóak, szolgálnak,  elismerés és hála jár nekik. Köszönte , és kérte a továbbiakban a polgárőrök aktív tevékenységét.  Felhívta a figyelmet a katalizátor lopásokra, kérte hogy kiemelt figyelmet fordítsanak saját és település gépjárműveikre. Zárszóként elmondta, hogy nagy köszönet mindenkinek, további sikereket és eredményeket kíván.

Burka Norbert köszöntötte a közgyűlést és bejelentette,  hogy két új kerékpár ( egy női és egy férfi ) a  VMPSZ által kiírt sikeres pályázatán megnyertek, amelyeket hamarosan át is vehetnek. A Vas Megyei Polgárőr Szövetség nevében megköszönte nagy tisztelettel a polgárőrök munkáját. Továbbá elmondta, hogy mindig örömmel jön Vásárosmiskére.  

Pócza József köszönetet mondott az önkormányzatnak, a rendőrség részéről kapitány úr jókívánságát, a megyei szövetségnek, a koordinátorok hozzáállását is kiemelte. A beszámolókat a közgyűlés egyhangúlag elfogadta. Beszámolt a 2022-ben elvégzendő feladatokról, így a közbiztonság fenntartásáról, a vészhelyzeti megelőzésekről, segítségnyújtásról, bűnmegelőzésről a rendőrséggel közösen. Továbbá segíteni az önkormányzat munkáját.

Utolsó napirendi pontként a Tisztújítás következett.

Javaslatok az alábbiak voltak : Pócza József elnök, Nagy Lajosné elnökhelyettes,  Dankovics Antalné  gazdasági vezető,  FEB elnök Zsidai Tibor.  A közgyűlés egyhangúlag elfogadta, és támogatja a megválasztott új elnököt és új tisztségviselőket. Pócza József régi-új elnök megköszönte a tagság bizalmát, valamint zárszóként megköszönte a meghívott vendégek részvételét.

A közgyűlés kötetlen beszélgetéssel és ízletes vacsorával zárult.

Gratulálunk!