Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Hatalmas lángokkal égett fanyesedék és hulladék Szombathelyen

Hatalmas lángokkal égett fanyesedék és hulladék Szombathelyen

Három hektárnyi területen égett a hulladék és fanyesedék Szombathely határában. A helyszínre éppen a szolgálatukat befejező polgárőrök az elsők között érkeztek. Mivel egyre nagyobb lángokkal égett a terület és egyre több bámészkodó érkezett,  a polgárőrök további kollégákat riasztottak. A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület,  a Claudius Polgárőr Egyesület és a Szombathelyi Polgárőr Egyesület rövid időn belül önkéntes szolgálatra jelentkezett.

A Katasztrófavédelem a legmagasabb 5 riasztási fokozatot rendelte el. Így a szombathelyi, a sárvári, a körmendi, a kapuvári, a zalaegerszegi, a soproni, a csepregi, a táplánszentkereszti, a horvátzsidányi és a vépi tűzoltók érkeztek a tűz megfékezésére.

A kijárási korlátozás ellenére rengeteg katasztrófaturista érkezett a környező utcákba. A polgárőrök többeket kértek a távozásra és nem sokkal később rendőrségi segítséget is kaptak ehhez. Továbbá a Jáki úton segítették a tűzoltók gyorsabb vonulását. Utat zártak és a fordulásokban segítették a szereket.

A környező utcákat folyamatosan járták az önkéntesek,  ha csoportosulást láttak,  megkérték őket a távozásra. Sajnos ez a tevékenység folyamatos volt, hiszen ha valakit el is küldtek, sokan érkeztek helyettük.

Volt olyan kolléga aki, hogy minél hamarabb a helyszínre érjen, taxit hívott. A Rádió 1 Szombathely Taxi Szövetkezet munkatársa miután nagyon gyorsan a tűzesethez vitte a kollégát,  nem kérte el a fuvardíjat. Ez is bizonyítja, hogy a bajban összefogás van. Nálunk emberségből jelesre vizsgázott a sofőr.

A reggeli órákra mérséklődött a tűz, de a füst beteríti a várost.